Weert | Museum W

Donderdag, 4 mei 2023 | Museum W in Weert is een prachtig museum dat gewijd is aan de geschiedenis en cultuur van de regio. Als bezoeker word je ondergedompeld in de rijke geschiedenis van Weert en omgeving. Ik kan het van harte aanbevelen aan iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis en cultuur van deze streek.

Het museum is gehuisvest in een prachtig oud pand – het voormalige gemeentehuis – in het centrum van Weert. Bij binnenkomst wordt je begroet door vriendelijk personeel en krijg je een plattegrond van het museum. Het museum bestaat uit verschillende kamers die elk gewijd zijn aan een bepaalde periode of thema. Het museum is zeer overzichtelijk en goed ingedeeld, zodat je gemakkelijk de weg kunt vinden.

Een van de hoogtepunten van het museum is de permanente tentoonstelling over de geschiedenis van Weert. Hier kom je alles te weten over de stad en haar bewoners door de eeuwen heen. Het museum heeft ook een uitgebreide collectie archeologische vondsten uit de regio. Deze collectie geeft een fascinerend inzicht in hoe mensen hier duizenden jaren geleden leefden.

Naast de permanente tentoonstelling heeft Museum W ook regelmatig wisselende tentoonstellingen. Deze tentoonstellingen zijn altijd van hoge kwaliteit en bieden een interessante kijk op diverse onderwerpen. Helaas was de afdeling met de wisselende tentoonstelling gesloten in verband met de opbouw van een nieuwe wissel tentoonstelling.

Al met al was mijn bezoek aan Museum W in Weert een geweldige ervaring. Het museum biedt een interessante en boeiende blik op de geschiedenis en cultuur van deze regio. Ik raad dit museum dan ook van harte aan aan iedereen die Weert en haar geschiedenis beter wil leren kennen.

Klik hier voor de foto impressie en hier voor het fotoalbum van mijn bezoek aan Museum W.

Impressie

Foto’s

Klik op bovenstaande afbeelding voor het fotoalbum op Flickr.
Top

Geef een reactie