Zuid-Limburg | Via de Anstelvallei naar Strijthagen

Woensdag, 1 maart 2023 | Als je op zoek bent naar een mooie wandeling in Zuid-Limburg, dan is de route van station Chevremont naar Snowworld in Landgraaf een absolute aanrader. Ik heb deze wandeling onlangs zelf gemaakt en kan je vertellen dat het een geweldige ervaring was!

Vanuit station Chevremont begon ik aan mijn wandeling door de Anstelvallei, een prachtig natuurgebied dat bekend staat om zijn glooiende heuvels en schilderachtige landschappen. Onderweg kwam ik langs het imposante kasteel Erenstein, dat dateert uit de 14e eeuw. Het kasteel is nog steeds in goede staat en is zeker een bezoekje waard.

Na het kasteel vervolgde ik mijn wandeling richting het stuwmeer Cranenweyer. Dit prachtige meer wordt omgeven door groene bossen en biedt een adembenemend uitzicht op de omringende heuvels. Vervolgens kwam ik bij kasteel Nieuw Erenstein, een ander indrukwekkend kasteel dat gebouwd is in de 18e eeuw.

Mijn wandeling bracht me vervolgens naar Strijthagen, waar ik genoot van de rustige sfeer en het prachtige landschap. Hier bevindt zich het kasteel Strijthagen, dat gebouwd is in de 17e eeuw en nog steeds in goede staat verkeert. Ook de visvijvers in Strijthagen zijn de moeite waard om te bekijken.

Na Strijthagen begon ik aan de laatste etappe van mijn wandeling, die me naar de 1000 tredentrap nabij Snowworld bracht. Deze trap is een uitdaging voor elke wandelaar, maar het uitzicht bovenaan is adembenemend en zeker de moeite waard. 

Al met al was mijn wandeling van station Chevremont naar Snowworld in Landgraaf een fantastische ervaring. Ik kan het iedereen aanraden die houdt van prachtige landschappen, historische kastelen en uitdagende wandelroutes.

Klik hier voor de foto impressie van hier voor alle foto’s van mijn wandeling van station Chevremont naar Snowworld. Klik hier voor de route informatie van deze wandeling op Komoot.

Foto impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie