Venlo | Melle in Museum van Bommel van Dam

Donderdag, 12 januari 2023 | Melle was voor mij een absoluut onbekende Nederlandse kunstenaar tot aan mijn bezoek aan de tentoonstelling “Melle” in het Museum van Bommel van Dam. Melle staat voor Melle Oldeboerrigter

Melle | Zelfportret

Melle | Zelfportret

Melle was een Nederlands kunstenaar, die zijn werk alleen met zijn voornaam signeerde en zijn ideeën op veel verschillende manieren etaleerde. Hij was kunstschilder, aquarellist, tekenaar, lithograaf, etser, boekbandontwerper, collagist en textielkunstenaar. De tentoonstelling in het Museum van Bommel van Dam draagt de titel “Melle – Schilder van een andere werkelijkheid” en dat is ook wat je te zien krijgt.

Museum van Bommel van Dam | Melle - Schilder van een andere werkelijkheid

Museum van Bommel van Dam | Melle – Schilder van een andere werkelijkheid

De tentoonstelling is verdeeld over 2 verdiepingen van het museum. Op de begane grond vind je het “oudere” werk en op de eerste verdieping meer “recent” werk. Als je surrealistische kunst houd is deze tentoonstelling zeker een bezoek waard.

Museum van Bommel van Dam | Trappenhuis

Museum van Bommel van Dam | Trappenhuis

Klik hier voor een foto impressie en hier voor de foto’s van mijn bezoek aan de Melle tentoonstelling en de overige delen van het Museum van Bommel van Dam. Alle foto’s van gemaakt met een iPhone 13 Pro Max.

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie