Venlo | Stadswandeling door de verlichte stad

Zondag, 4 december 2022 | Deze publicatie gaat over mijn stadwandeling in Venlo door de verlichte stad. In tegenstelling tot veel van mijn publicaties ligt het startpunt dit keer niet in het Wilhelminapark maar in restaurant Nul77 Sky Bar.

Venlo | Nul77 Sky Bar

Venlo | Nul77 Sky Bar

Na een heerlijk diner ben ik vanuit hier met de grootst mogelijke omweg naar huis gelopen. De stad ligt er verlaten bij en soms waan ik mij alleen op de wereld. In het donker en onder begeleiding van feestverlichting die in grote delen van de stad is aangebracht wandel ik door het centrum van Venlo.

Venlo | Gasthuisstraat

Venlo | Gasthuisstraat

De route van wandeling ziet er in hoofdlijnen als volgt uit; vanuit de Nedinso toren via de maas naar de Oude Markt. Vervolgens via de Markt, de Vleesstraat, de Klaasstraat naar het Dominicanenplein. Door de Keizerstraat naar de Keulsepoort.

Venlo | Lage Loswal

Venlo | Lage Loswal

Daarna door het Julianapark, de Keulerstraat, Picardie, de Gasthuisstraat naar de Markt. Vanuit hier vervolg ik mijn weg richting de Maaskade om vervolgens via de Lage Loswal naar het Wilhelminapark te lopen waar mijn wandeling eindigt.

Venlo | Noord Buitensingel

Venlo | Noord Buitensingel

Klik hier voor een foto impressie en hier voor alle foto’s van deze wandeling door donker en verlicht Venlo.

Foto impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie