Kopenhagen | Slot Rosenborg

Dinsdag, 1 november 2022 | Deze publicatie gaat over mijn bezoek aan de volgende landmark van mijn wandeling van vandaag door Kopenhagen, Slot Rosenborg waar de Deens kroonjuwelen bewaart worden. Naast de kroonjuwelen is er nog heel veel meer te zien. Bijna het hele slot is toegankelijk en je valt van de ene verbazing in de andere als je alle rijkdom en de pracht en praal van vervlogen tijden ziet. 

Kopenhagen | Slot Rosenborg

Kopenhagen | Slot Rosenborg

Rosenborg  is een stadspaleis in renaissancistische stijl uit 1607 in het stadspark Østre Anlæg in het centrum van Kopenhagen. Sinds 1838 is het stadspaleis als cultuurhistorisch Museum Rosenborg open voor het publiek.

Kopenhagen | Slot Rosenborg kroonjuweel

Kopenhagen | Slot Rosenborg kroonjuweel

Het herbergt een deel van de Kongernes Samling, de collectie van de koningen (het andere deel bevindt zich in het koninklijk paleis Amalienborg).

Kopenhagen | Slot Rosenborg koninklijk vertrek

Kopenhagen | Slot Rosenborg koninklijk vertrek

Aan elk van de Deense koningen is een vertrek gewijd. In de kelder zijn de Deense kroonjuwelen en regalia te zien. Mocht je ooit in Kopenhagen zijn, mijn advies is neem dan de tijd om Slot Rosenborg, het omliggende park en tuinen te bezoeken.

Kopenhagen | Slot Rosenborg reiskoffer met inhoud

Kopenhagen | Slot Rosenborg reiskoffer met inhoud

Klik hier voor een foto impressie en hier voor de foto’s van mijn bezoek aan Slot Rosenborg.

Foto impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie