Madrid | Palacio Real (Koninklijk Paleis)

Donderdag, 23 juni 2022 | Save the best for last is ook van toepassing tijdens onze korte vakantie in Madrid. Als laatste stop van deze vakantie breng ik een bezoek aan het Palacio Real / Koninklijk Paleis van Madrid. Het Koninklijk Paleis van Madrid (Palacio Real) is het werkpaleis van de (huidige) koning van Spanje.

Madrid | Palacio Real (Koninklijk Paleis van Madrid)

Madrid | Palacio Real (Koninklijk Paleis van Madrid)

Met een oppervlakte van 135.000 m² en 3418 kamers, is het het grootste koninklijke paleis in de wereld. Los van het feit dat dit paleis enorm groot is, is de decoratie en de rijkdom die hier uitgestald wordt ongelofelijk. De ruimte met de Spaanse kroonjuwelen, de Koninklijke Kapel en de Troonzaal zijn indrukwekkend. Het is al uitzonderlijk om een Stradivarius viool tegen de komen maar 3 stuks en een cello van Stradivarius in één ruimte is echt buitengewoon uitzonderlijk.

Madrid | Palacio Real (Koninklijk Paleis van Madrid)

Madrid | Palacio Real (Koninklijk Paleis van Madrid)

Nog maar niet te spreken van de indrukwekkende diner ruimte waar een gedekte tafel met alle toeters en bellen staat voor 50 personen (als het er niet meer zijn). Helaas….in al deze ruimtes mag je niet fotograferen en als ik schrijf niet fotograferen dan is dit ook zo. In elke ruimte staan minimaal 2 suppoosten die je onmiddellijk tot de orde roepen mocht je het in je hoofd halen om dit wel te proberen. Gelukkig mag je in de hal en de eerste paar kamers wel fotograferen.

Madrid | Koninklijk Paleis van Madrid

Madrid | Koninklijk Paleis van Madrid

Echter zo gauw je het bordje “from here forbidden to take pictures” tegen komt is de pret over. Na het bezoek aan het paleis zijn we nog een keer kris kras door Madrid gelopen. We kijken met een heerlijk gevoel terug aan de afgelopen dagen waarin we de sfeer van Madrid hebben mogen proeven, we hebben veel gezien en genoten.

Madrid | Jugendstil architectuur

Madrid | Jugendstil architectuur

Kortom Madrid is absoluut een bezoek waard……echter wees gewaarschuwd, het dievengilde is ook nadrukkelijk aanwezig zoals wij op de laatste (mid)dag gemerkt hebben. Mocht je aangifte willen doen van diefstal, zoals in ons geval bij de diefstal van een rugzak? Trek er dan maar met gemak een halve dag of nog langer voor uit.

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van het bezoek aan het Koninklijk Paleis van Madrid.

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie