Madrid | Kathedraal van Madrid

Donderdag, 23 juni 2022 | De Kathedraal van Madrid voluit “Catedral Santa Maria la Real de La Almudena” is de volgende bestemming. Vanuit Marcado De San Miguel vervolgen we onze wandeling. Onderweg stoppen we bij Plaza de la Villa, een klein plein met daaraan het oude gemeentehuis van Madrid.

Madrid | Plaza de la Villa

Madrid | Plaza de la Villa

Grappig om in een klein winkeltje op dit plein jaren 50/60 ansichtkaarten uit Nederland tegen te komen. Verder vind je op dit plein een standbeeld van Don Álvaro de Bazán een ooit gevierde Spaanse admiraal.

Madrid | Kathedraal van Madrid

Madrid | Kathedraal van Madrid

We lopen verder naar de Kathedraal van Madrid. De bouw van deze kathedraal begon in 1883. De kerk werd pas in 1993 tot kathedraal gewijd door Paus Johannes Paulus II. De kathedraal was oorspronkelijk ontworpen in gotische bouwstijl, echter om hem qua bouwstijl aan te laten sluiten bij het er naast gelegen Koninklijke Paleis is hij uiteindelijk gebouwd in neoclassicistische stijl met zelfs popart invloeden.

Madrid | Kathedraal van Madrid

Madrid | Kathedraal van Madrid

Helaas was de Crypte dicht tot laat in de middag i.v.m. de siësta. De volgende bestemming is het Koninklijke Paleis.

Madrid | Kathedraal van Madrid

Madrid | Kathedraal van Madrid

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van ons bezoek aan de Kathedraal van Madrid.

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie