Madrid | Parque del Buen Retiro

Woensdag, 22 juni 2022 | Deze publicatie gaat over ons bezoek aan het prachtige park “Parque del Buen Retiro”.  Het stadspark  staat sinds 2021 op de UnescoWerelderfgoedlijst. Het park heeft een oppervlakte van 1,4 km² en bevindt zich direct ten oosten van het centrum van de stad. Hier stond ooit het paleis van Filips IV, het Real Sitio del Buen-Retiro-paleis, waarvan nog twee gebouwen resten: het Casón del Buen Retiro en het Museo del Ejército.

Madrid | Parque del Buen Retiro | Standbeeld van koning Alfons XII

Madrid | Parque del Buen Retiro | Standbeeld van koning Alfons XII

Tot 1869, toen het park werd opengesteld voor het publiek, was in de 17e eeuw dit het privépark van de koninklijke familie. Centraal in het park ligt een vijver met een zuilengalerij in de vorm van een halve maan met een standbeeld van koning Alfons XII. Men kan er roeiboten huren. 

Madrid | Parque del Buen Retiro | Crystal Palace

Madrid | Parque del Buen Retiro | Crystal Palace

Ten zuiden van het meer liggen het Palacio de Velázquez en het door architect Ricardo Velásquez Bosco gebouwde Palacio de Cristal. Voor dit laatste gebouw liet de architect zich inspireren door het intussen verdwenen Crystal Palace van Joseph Paxton te Londen. Het ontwerp is van 1887 en het werd gebouwd om tropische planten tentoon te stellen. Straatmuzikanten, portretschilders en waarzeggers amuseren het publiek zoals je kunt zien in de foto’s.

Madrid | Parque del Buen Retiro | Straatmuzikant

Madrid | Parque del Buen Retiro | Straatmuzikant

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van ons bezoek aan Parque del Buen Retiro.

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie