Duisburg | Landschaftspark Duisburg-Nord

Vrijdag, 22 april 2022 | Deze publicatie gaat over mijn bezoek aan het Landschaftspark Duisburg-Nord  een in 1985 stil gelegd hoogovencomplex. Dit park heb al een aantal keren bezocht, is een waar walhalla voor fotografen. Hoe vaak je hier ook komt, je zult nooit met dezelfde foto thuiskomen.

Duisburg | Landschaftspark

Duisburg | Landschaftspark

De keren dat er geweest ben heb ik foto’s gemaakt met een groothoeklens op mijn camera en heb ik geprobeerd het totaal in beeld te brengen. Deze keer heb ik echter mijn telelens op mijn camera geschroefd om met name meer details van dit indrukwekkende enorme complex te fotograferen. Denk dan met name aan constructieonderdelen, roest, details, licht en donker en vergezichten.

Duisburg | Landschaftspark

Duisburg | Landschaftspark

Overigens wordt het Landschaftspark tegenwoordig deels gebruikt als opvangcentrum voor vluchtelingen uit het door oorlogsgeweld getroffen Ukraine. Hierdoor zijn delen van het complex niet meer toegankelijk voor publiek. Ondanks deze (tijdelijke) beperking is er nog altijd meer dan genoeg te zien en te fotograferen.

Duisburg | Landschaftspark

Duisburg | Landschaftspark

Het Landschaftspark is opgenomen in de Route der Industriekultur, mocht je interesse hebben in het industriële verleden in met name het Ruhrgebied dan zou ik zeker een kijkje nemen op de website Route der Industriekultur.

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van mijn bezoek aan het Landschaftspark in Duisburg-Nord.

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie