Dublin (IE) | National Museum of Ireland – Archaeology

Dinsdag, 29 maart 2022 | De laatste stop voor vandaag en van deze vakantie is het National Museum of Ireland – Archaeolgy. Vanuit het Guinness Storehouse is het een behoorlijke wandeling naar dit Archeologisch Museum.

Dublin | Voormalige Royal Bank of Ireland LTD

Dublin | Voormalige Royal Bank of Ireland LTD

Onderweg kom ik een aantal bekende en ook een aantal nieuwe en verrassende plekken tegen. Ik kan de verleiding niet weerstaan om even bij het restaurant in het pand van de voormalige “Royal Bank Ireland LTD” binnen te wippen. Ik kom helaas niet verder dan de voorkant van de zaak omdat ik aangeef alleen foto’s te willen maken.

Dublin | National Museum of Ireland Archaeology

Dublin | National Museum of Ireland Archaeology

Vervolgens is het niet ver meer naar het Archeologisch Museum. De hoofdingang van het Archeologisch Museum staat in de steigers in verband met een broodnodige restauratie aangezien er stukken plafond naar beneden zijn gevallen.

Dublin | Viking Expositie

Dublin | Viking Expositie National Museum of Ireland – Archaeology

Er zijn twee zaken die mijn bijzondere belangstelling hebben, nl. de expositie over de Vikingen en de schatkamer. De Viking expositie verrast met name door her raffinement van de sieraden die je niet meteen bij een bevolkingsgroep verwacht die als redelijk ruwe gasten te boek staat. À propos Vikingen, zij zijn de grondleggers van de stad Dublin. 

Dublin | Schatkamer National Museum of Ireland Archaeology

Dublin | Schatkamer National Museum of Ireland – Archaeology

Na het bezoek loop ik terug naar het begin van de wandeling via de campus van het Trinity College omdat ik een speciaal kunstwerk wilde fotograferen dat ik gisteren over het hoofd gezien heb omdat het gisteren niet direct in routing lag.

Dublin | Trinity College

Dublin | Trinity College

Vervolgens steek de River Liffey voor de laatste keer te voet over en beëindig mijn wandeling waar hij vanochtend begonnen is, bij het General Post Office. Hiermee een eind gekomen aan mijn bezoek aan Dublin omdat ik morgen naar huis vlieg. Dublin heeft mij meer dan aangenaam verrast, een plaats om zeker nog een keer terug te komen.

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van mijn wandeling door Dublin en het bezoek aan het National Museum of Ireland – Archaeology.

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie