Dublin (IE) | Trinity College Library, Book of Kells

Maandag, 28 maart 2022 | Na mijn wandeling door de Docklands wandel ik verder voor een bezoek aan het Trinity College met zijn befaamde bibliotheek en het Book of Kells. Het Trinity College is de oudste universiteit van Ierland met één college.

Dublin | Trinity College Library

Dublin | Trinity College Library

Het meest bekend is de Trinity College Library, ook wel de Old library genoemd. In dit gebouw is de Long room te vinden met meer dan 200.000 oude drukken, marmeren bustes van geleerden en de oudste harp van Ierland, de Brian Boru Harp.

Dublin | Book of Kells

Dublin | Book of Kells

De belangrijkste boeken zijn het Book of Kells en het Book of Durrow, die beiden in The Treasury bewaard worden. Het Book of Kells in de foto’s is een kopie van echte Book of Kells dat je niet mag fotograferen. De wandeling gaat verder naar de Christ Church Cathedral.

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van mijn bezoek aan het Trinity College.

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie