Dublin (IE) | Docklands

Maandag, 28 maart 2022 | Het beloofd wederom een prachtige dag te worden in Dublin. Reden voor mij om vanochtend in alle vroegte een wandeling te maken naar de Docklands. De combinatie van een opkomende zon en water leveren altijd mooie foto’s op.

Dublin | De Jeanie Johnston in het ochtendlicht

Dublin | De Jeanie Johnston in het ochtendlicht

Vanochtend schroef ik mijn super telelens op mijn camera omdat de omgeving en de situatie zich hiervoor prima lenen. De Docklands waren tot een paar jaar geleden een zwaar onderkomen wijk aan de waterkant waar de River Liffey uitmondt in zee. Hoe anders is het nu. Men heeft er een prachtig wandelgebied aangelegd en er wordt nog volop gesloopt/gerenoveerd en nieuwbouw gepleegd.

Dublin | River Liffey in het ochtendlicht

Dublin | River Liffey in het ochtendlicht

De Docklands is het gebied waar nu onder andere “The Big 5” en veel IT bedrijven gehuisvest zijn. Ik loop de Docklands helemaal af en buig af naar het dorpje Ringsend. Vervolgens loop ik weer richting Dublin en terug richting het centrum van Dublin.

Dublin | Grand Canal Docks

Dublin | Grand Canal Docks

Op deze route kom je tal van bezienswaardigheden tegen, zoals; de Seán O’Casey Bridge, monument voor de dokwerkers, monument voor gevallen zeelui, Samuel Beckett Bridge, The Jeanie Johnston, de Grand Canal Docks sluizen, het Aviva Stadium, de haven van Dublin, diverse ophaalbruggen en het indrukwekkende Famine monument. Ik vervolg mijn wandeling naar het Trinity College met zijn Trinity College Librabry en het Book of Kells.

Dublin | Famine Monument

Dublin | Famine Monument

Klik hier voor een impressie en hier voor foto’s van mijn wandeling door de Docklands.

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie