Sicilië | Catania eerste verkenning

Zondag, 13 februari 2022 | Vandaag kom ik aan in Catania op Sicilië voor een trip van 1 week in mijn uppie. Na kwartier gemaakt te hebben gemaakt in mijn verblijf I Vespri Rooms is het tijd voor een eerste verkennende wandeling door Catania, de op een na grootste stad op Sicilië.

Catania | Romeins theater

Catania | Romeins theater

Wat meteen opvalt is de aangename temperatuur in vergelijking met Nederland. De eerste wandeling gaat via het Romeins theater naar het Benedictijner Klooster – beiden zal ik deze week nog uitgebreid bezoeken – en vervolgens naar de eerste van vele kerken op Sicilië – waarvan ik ook vele zal bezoeken – de Chiesa di San Francesco d’Assisi all’Immacolata.

Catania | Chiesa di San Francesco d'Assisi

Catania | Chiesa di San Francesco d’Assisi all’Immacolata

Na de kerk bezocht te hebben loop ik naar het centrale plein de Piazza Duomo met de bekende zuil met Olifant de Fontana dell’Elefante. Aan dit plein ligt ook de Kathedraal van Catania die gewijd is aan de heilige Agatha van Sicilië de beschermheilige van Catania.

Catania | Kathedraal van Catania

Catania | Kathedraal van Catania

Na mijn bezoek aan de Kathedraal het is inmiddels donker aan worden neem ik een kijkje bij de Fontana dell’Amenano en loop vervolgens naar een van de stadsparken, Villa Pacini. Van daaruit loop ik via de Via Porticello en de Via Mazza terug naar de Via Etnea

Catania | Via Etnea

Catania | Via Etnea

Aan de Via Etnea liggen meerdere kerken waarvan ik er twee bezoek, nl. de Quattro Canti E Palazzo Dementio en een kerk wier naam ik niet weet. Vervolgens loop ik de Via Etnea een stukje op om via via bij mijn verblijf terug te komen.

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van mijn eerste wandeling door Catania.

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie