Heerlen | Maankwartier en Glaspaleis

Zaterdag, 5 februari 2022 | Deze publicatie gaat over onze stadswandeling door Heerlen. Het is inmiddels al heel wat jaren geleden dat wij Heerlen bezocht hebben tijd om er weer eens poolshoogte te gaan nemen. Als je een aantal jaren ergens niet geweest bent dan is het vertrouwde van de bekende omgeving verdwenen, zo ook in Heerlen.

Heerlen | Maankwartier

Heerlen | Maankwartier

Er is in de afgelopen jaren heel wat gesloopt en gebouwd. De werkzaamheden zijn nog lang niet voorbij zoals je kunt zien in de foto’s, er wordt nl. nog volop gebouwd om Heerlen op te stuwen in de vaart der volkeren. In deze publicatie ligt de nadruk op het nieuwe Maankwartier en het Glaspaleis in mijn ogen een van de meest opmerkelijke  en bijzondere gebouwen in Heerlen.

Heerlen | Murals

Heerlen | Murals

Wat verder opvallend is zijn de Murals, grote graffiti achtige muurschilderingen die je door de hele stad tegenkomt en de Heerlen heel kleurrijk maken. We bezoeken achtereenvolgend het Corio Center, het Maankwartier, het Glaspaleis, de Pancratiuskerk (die helaas gesloten was) de Promenade, ‘t Loon, het Raadhuis en het Pancratiusplein (met schaatsbaan).

Heerlen | Glaspaleis

Heerlen | Glaspaleis

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van ons bezoek aan Heerlen. 

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie