Venlo | Museum van Bommel van Dam

Dinsdag, 7 september 2021 | Vandaag bezoek ik 3 plekken in Venlo die heel bepalend voor de stad zijn. De Sint-Martinusbasiliek, het vandaag voor publiek geopende Museum Van Bommel Van Dam en tot slot de Stadshaven en de aanpalende Lage Loswal. Deze publicatie gaat over mijn bezoek aan het nieuw geopende Museum van Bommel van Dam.

Venlo | Museum van Bommel van Dam

Venlo | Museum van Bommel van Dam

Het Museum van Bommel van Dam is nieuwste aanwinst en parel aan de kroon van Venlo. In de afgelopen periode heb ik vaker foto’s geplaatst van het nieuwe Museum Van Bommel Van Dam in aanbouw. Afgelopen weekend was het dan zover en is het Museum geopend voor genodigden en vanaf vandaag is het geopend voor het publiek. Ik kan kort zijn over het museum, het is prachtig en adembenemend om in rond te lopen zowel qua architectuur als ook om de kunst.

Venlo | Museum van Bommel van Dam

Venlo | Museum van Bommel van Dam

De inrichting is licht en strak en stoort de beleving op geen enkele wijze. De oude delen zoals het trappenhuis van het voormalige PTT Postkantoor zijn behouden en doen het goed. De meest in het oog springende toevoegingen zijn het raam dat inmiddels omgedoopt is tot “Duikbril” en het terras – boven de hoofdingang –  op de zolderverdieping. Beide zijn in mijn ogen fraaie toevoegingen en geven het gebouw de nodige “Schwung” mee en maken het door een “simpele ingreep” een gebouw van de 21ste eeuw. Tot slot is de kelder waar het – nog niet geheel gevulde – “Depot” en een Holografische presentatie van het echtpaar Van Bommel van Dam te zien is een bezoek meer dan waard, sterker nog…dit mag je niet missen.

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van mijn bezoek aan het Museum van Bommel van Dam.

Impressie

Venlo | Museum van Bommel van Dam
Venlo | Museum van Bommel van Dam

Foto’s

Top

Geef een reactie