Maastricht | Sint-Pietersberg

Zaterdag, 21 augustus 2021 | Op deze mooie bijna zomerse dag gaan we wandelen op de Sint-Pietersberg in Maastricht. De wandeling start op de parkeerplaats bij Fort Sint-Pieter en gaat naar het ENCI uitzichtplatform vanwaar je een fantastisch uitzicht hebt over de voormalige ENCI groeve. Vervolgens zijn we in de groeve afgedaald (zo’n 80 m. en naar schatting zo’n 400 treden omlaag) en naar het hart van de groeve gelopen. Je moet het pad weer terug lopen en de trap omhoog klimmen om uit de groeve te komen. Dit deel van de route is een absolute aanrader om te lopen.

Sint-Pietersberg | Uitzichtplatform ENCI groeve

Sint-Pietersberg | Uitzichtplatform ENCI groeve

De volgende stop is de toren ruïne van Hoeve Lichtenberg. Ook hier weer trappen omhoog naar het uitzichtplatform waar je een fantastisch uitzicht hebt over Maastricht en de weide omgeving. Vervolgens gaat de wandeling verder naar buitengoed Slavante waar we genieten van een pauze, uiteraard met een drankje en hapje.

Sint-Pietersberg | Uitzicht over de Maas vanaf de toren ruïne van Hoeve Lichtenberg

Sint-Pietersberg | Uitzicht over de Maas vanaf de toren ruïne van Hoeve Lichtenberg

Wandelen maakt hongerig en bij het warme weer van vandaag moet het vochtverlies natuurlijk gecompenseerd worden. Vervolgens lopen we terug naar de parkeerplaats bij Fort Sint-Pieter, echter niet voordat dat wij nog een Lourdeskapel en grot bezocht hebben die we toevallig passeerden.  

Klik hier voor een impressie, hier voor de film en hier voor de foto’s van onze wandeling over de Sint-Pietersberg.  Klik hier voor Komoot route informatie van deze wandeling.

Impressie

Film

Foto’s

 
Top

Geef een reactie