Fietstocht | Aan de andere kant (van de oorlog)

Maandag, 12 juli 2021 | Deze publicatie gaat over van een bijzondere fietsroute van 59 kilometer tussen twee opmerkelijke plekken: de Duitse Oorlogsbegraafplaats in het Limburgse Ysselsteyn en het Oorlogsmuseum in het Brabantse Overloon

Bijzonder, niet alleen omdat de route door prachtig landelijk gebied voert, maar vooral ook omdat je regelmatig geconfronteerd wordt met de spanningsvelden van de Tweede Wereldoorlog: ‘geallieerd’ tegenover ‘Duits’, ‘goed’ tegenover ‘fout’ en, bovenal, ‘levend’ tegenover ‘dood’. Vandaar ook de naam van deze fietstocht: “Aan de andere kant”. 

Naast het feit dat de route bijzonder is fiets je ook nog eens over een fietsbrug door het Oorlogsmuseum Overloon. Een ander leuk gegeven; in de film zie je bij 1:23 min. dat 2 herten mijn pad kruisen.

Klik hier voor een impressie, hier voor de film en hier voor de foto’s van de fietstocht “aan de andere kant (van de oorlog)”.

Alle beeldmateriaal (foto en video) is afkomstig van een GoPro Hero9 Black.

Impressie

Film

Foto’s

Top

Geef een reactie