Valkenburg | Kloppend hart van het heuvelland

Zaterdag, 17 april 2021 | Het is inmiddels bijna 11 jaar geleden dat ik voor het laatst een bezoek aan Valkenburg in Zuid-Limburg gebracht heb. Valkenburg wordt ook wel gezien als het kloppend hart van het heuvelland.

Valkenburg | De Geul

Valkenburg | De Geul

In vergelijking met 11 jaar geleden was het vandaag redelijk rustig in Valkenburg en als morgen niet de Amstel Goldrace wielerwedstrijd verreden zou worden was het misschien nog rustiger geweest. Als je foto’s bekijkt, let dan ook eens op de fresco’s die je her en der op oude panden kunt zien.

Valkenburg | Kasteelruïne

Valkenburg | Kasteelruïne

Veel van deze fresco’s zijn de afgelopen jaren gerestaureerd, in Valkenburg worden ze “Teekens aan de wand” genoemd. Voor meer informatie over deze “Teekens aan de wand” kun je hier klikken.

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van onze wandeling door Valkenburg.

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie