Warschau | In de sporen van het Ghetto

Woensdag, 9 augustus 2017 | Warschau is onlosmakelijk verbonden met de Tweede Wereldoorlog en vooral met het Joodse ghetto en de deportatie van 300.000 joden naar concentratie- en vernietigingskampen.

Tegenwoordig kunnen toeristen een wandeling maken langs Joodse landmarks die beschreven staan in de wandelgids “Judaica” van de Warschau VVV. De wandeling begint op de plek waar de grootste in de oorlog verwoeste synagoge van Warschau stond, maar nu een modern blauw kantoorgebouw staat.

Het is moeilijk om nog iets te zien van het Joodse Warschau, aangezien de oorlog bijna alles heeft vernietigd. Toch zijn er gedenktekens en plaatsen die herinneren aan het Joodse Warschau van vroeger.

Verder kom je ook foto’s van tegen van ons bezoek aan een van de grootste winkelcentra in het hart van het moderne deel van Warschau, gelegen achter het Centraal Station van Warschau.

  • Het blauwe gebouw (Metlife) waar vroeger de grootste synagoge van Warschau stond
  • POLIN het museum van de Joodse geschiedenis in Polen
  • Het verzetsmonument van de Ghetto Helden
  • 15 Blokken/gedenktekens van zwart syeniet, in de vorm van een sarcofaag die een herdenkingsroute markeren
  • De grafheuvel die een voormalige bunker markeert waar verzetsstrijders de voorkeur gaven om zelf een einde aan hun leven te maken i.p.v. zich over te geven aan de Duitse bezetter tijdens de Joodse opstand in het ghetto van Warschau (Mila 18)
  • Een stukje muur dat het ghetto omzoomde
  • Der Umschlagplatz
  • Straatmarkeringen waar de muur van het ghetto gestaan heeft
  • Een oud deel van het ghetto bij het huidige centrum

Klik hier voor de foto impressie en hier voor de foto’s van onze wandeling “In de sporen van het Ghetto”.

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie