Warschau | Het oude en nieuwe Warschau

Dinsdag, 8 augustus 2017 | Nadat we vanuit Leipzig aan in Warschau zijn aangekomen. Zijn we meteen onder de indruk van de stad, die na de Tweede Wereldoorlog op een opmerkelijke manier is herbouwd. De komende dagen zullen we geconfronteerd worden met het trieste verleden van de stad, maar Warschau heeft veel te bieden, waaronder veel cultuur en prachtige gebouwen, zowel oud als nieuw.

De eerste stop is Stare Miasto, de oude stad met prachtig gerestaureerde gebouwen. Daarna bezoeken we het monument ter nagedachtenis van de Opstand van Warschau aan het einde van de Tweede Wereldoorlog en de Kathedraal van het Poolse leger die er tegenover ligt.

Vervolgens bezoeken we het Graf van de Onbekende Soldaat en het Saksische Park (Ogród Saski) voordat we naar het moderne deel van Warschau lopen. Het letterlijke hoogtepunt van deze eerste dag is ons bezoek aan het uitzichtsplatform op de 30e verdieping van het Paleis van Cultuur en Wetenschap, het meest kenmerkende gebouw van Warschau.

Dit gebouw, dat oorspronkelijk een geschenk is van Stalin aan de Poolse bevolking, is in totaal 237 meter hoog, heeft 45 verdiepingen en meer dan 3.000 kamers. Op de 45e verdieping nestelden een paar valken genaamd “Wars” en “Sawa”, die te bekijken via een webcam.

Klik hier voor een foto impressie en hier voor de foto’s van het oude en nieuwe Warschau.

 

 

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie