Leipzig | De eerste kennismaking

Zondag, 6 augustus 2017 | Leipzig is de eerste van 4 steden die wij de komende periode gaan bezoeken. Naast Leipzig staan Warschau, Krakow en Dresden op ons programma. Na een voorspoedige reis komen we vroeg in de middag in Leipzig aan en gaan meteen de stad in voor een verkennende wandeling. Op zondag is de lokale VVV helaas gesloten en laten we ons door ons gevoel leiden tijdens de eerste stadswandeling.

Leipzig is een stad in het oosten van Duitsland en is de grootste stad van de deelstaat Saksen. Het heeft een rijke geschiedenis en is bekend om zijn culturele erfgoed, zoals het Bachmuseum en de Thomaskerk waar de beroemde componist Johann Sebastian Bach werkte en begraven ligt. Daarnaast heeft Leipzig ook een bruisende moderne kunst- en muziekscene, met een aantal toonaangevende festivals zoals het Wave-Gotik-Treffen en de Leipzig Book Fair.

De stad is ook een belangrijk centrum voor handel en industrie, met een aantal belangrijke beurzen en conferenties die er plaatsvinden. Daarnaast heeft Leipzig een aantal mooie parken en meren, waaronder het populaire recreatiegebied Cospudener See.

Tijdens de communistische periode van Oost-Duitsland had Leipzig een belangrijke rol in de vreedzame revolutie van 1989, waarbij duizenden mensen de straat op gingen om te protesteren tegen het regime. Vandaag de dag is Leipzig een stad vol leven, geschiedenis en cultuur.

In deze post kom je foto’s die gemaakt zijn van en/of bij:

Klik hier voor een foto impressie en hier voor de foto’s van onze eerste dag in Leipzig.

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie