Lasne-Chapelle-Saint-Lambert

Zondag 23 november 2014 | Op mijn weg naar Waterloo waar ik wilde gaan fotograferen ben ik uiteindelijk voor het grootste deel van de dag blijven hangen in Lasne-Chapelle-Saint-Lambert

Lasne-Chapelle-Saint-Lambert is een prachtige gemeente gelegen in het hart van België. De gemeente ligt in de provincie Waals-Brabant en heeft een oppervlakte van ongeveer 47 vierkante kilometer. Lasne-Chapelle-Saint-Lambert is een populaire bestemming voor zowel toeristen als inwoners vanwege de natuurlijke schoonheid en de historische bezienswaardigheden. 

Een van de meest opvallende kenmerken van de gemeente is het prachtige landschap. Lasne-Chapelle-Saint-Lambert ligt in een heuvelachtig gebied en heeft veel bossen en groene gebieden. De gemeente heeft ook verschillende wandel- en fietsroutes die langs de mooiste plekjes van de gemeente leiden. 

De gemeente heeft ook een rijke geschiedenis en er zijn verschillende historische bezienswaardigheden te vinden. Een van de belangrijkste is de Chapelle Saint-Lambert, een 12e-eeuwse kerk die nog steeds in gebruik is en een belangrijke rol speelt in de lokale gemeenschap. Andere historische bezienswaardigheden zijn het Kasteel van Hulpe en het Kasteel van La Hulpe, die beide uit de 18e eeuw dateren.

Foto’s

Top

Geef een reactie