Rome | Piazza del popolo | Villa Medici | Spaanse trappen | Villa Borghese | Fontana del Tritone

Zondag, 2 mei 2010 | Vandaag is Villa Borghese het hoofddoel van mijn wandeling. Zoals gewoonlijk start mijn wandeling weer op het Sint-Pieterplein. Net zoals de afgelopen dagen heb ik fantastisch weer. De temperatuur schommelt tussen de 24 en 26 graden. 

Aan de Piazza del Popolo bevindt zich een van de kerken waar scenes zijn opgenomen uit de film Angels en Demons naar het boek van Dan Brown. Overigens zijn alle delen van Rome waar ik geweest ben of nog ga komen wel in films gebruikt. Denk maar aan de beroemde scene in Dolce Vita met Anita Ekberg in de Trevifontein.

Aan de Piazza del Popole staat o.a. de Santa Maria del Popolo en de Chigi-kapel en de op een na hoogste Obelisk in Rome. Deze Obelisk die oorspronkelijk in het Circus Maximus stond is aan het begin van onze jaartelling door Keizer Augustus naar Rome gebracht. Verder bevindt zich aan de rand van het plein de Porta del Popolo

Via een klim kom je bij het begin van het park van Villa Borghese. Alvorens ik dit bezoek sla ik links af naar de Spaanse Trappen om een glimp op te vangen van Villa Medici. Aangezien ik mij nu op een van de hoogste punten van Rome bevind heb ik een fantastisch overzicht over Rome. De weg waarover ik loop heet dan ook niet voor niets ‘Via Belvedere’.

Nu is het tijd om naar de hoofdbestemming van vandaag te wandelen, Villa Borghese. Dat blijkt overigens nog een hele wandeling te zijn. De villa is omgeven door een enorm park (80 ha.). Villa Borghese waarin een museum gevestigd is – Galleria Borghese – omvat een uitgebreide kunst collectie van de familie aan wie dit bezit toebehoorde. 

Ik vervolg mijn wandeling en loop naar een van de bekendste fonteinen van Bernini, nl. de Fontana del Tritone. Op plein waarop deze fontein staat, staat ook villa van de familie Borghese. Om deze villa te bouwen zijn er naar het schijnt veel oude Romeinse overblijfselen gesneuveld, dit gegeven heeft een spreuk opgeleverd die luidt ‘wat de Barbaren niet verwoest hebben is wel verwoest door de Borgheses’.

 

Klik hier voor de foto impressie en hier voor de foto’s van de derde dag van mijn bezoek aan Rome.

Impressie

Foto’s

Klik op bovenstaande afbeelding voor het fotoalbum op Flickr.
Top

Geef een reactie