Rome | Historische hoogtepunten van Rome

Zaterdag, 1 mei 2010 | Deze publicatie over mijn wandeling langs tal van historische hoogtepunten: van Circus Maximus tot de Trevi Fontein. De wandeling begint bij het Vaticaan en loopt langs de Tiber richting Isola Tiberina.

Vervolgens bezoek ik het oude Rome, via Circus Maximus en het Forum Romanum loopt mijn wandeling het monument van Victor Emanuel II, waar het graf van de ‘Onbekende soldaat’ te vinden is en een eeuwige vlam brandt. Dit monument was omstreden vanwege zijn grootte en ongeschiktheid in het historische centrum van Rome.

Vandaag is het de dag van de arbeid, een feestdag in Italië, daarom zijn veel winkels gesloten maar is de binnenstad autovrij gemaakt, wat heerlijk is om te wandelen zonder gevaar voor eigen leven. Het verkeer in Rome is zeer druk en vooral heel chaotisch.

Mijn wandeling gaat verder richting het Colosseum. Het Colosseum is een gebouw om stil van te worden. Ik maak gebruik van een gids om het Colosseum van binnen te bezoeken. De gids geeft op indringende wijze een kijkje in de geschiedenis van het Colosseum, waar vroeger gruwelijke gevechten plaatsvonden onder het motto ‘brood en spelen’ tart elke verbeelding. Verder bezoek ik de triomfboog van Keizer Constantijn die naast het Colosseum staat. Dit is een van de vele triomfbogen en triomfzuilen verspreid over heel Rome.

Vervolgens bezoek ik Trevifontein, een drukke toeristische attractie, maar ook een serene plek om te zijn. De wandeling door Rome van vandaag eindigt bij de Spaanse Trappen, vroeger een ontmoetingsplek voor vrijdenkers en avonturiers, maar nu een toeristische trekpleister en verzamelplek voor de jeugd.

Klik hier voor een foto impressie en hier voor alle foto’s van mijn wandeling langs de historische hoogtepunten van Rome van vandaag.

Impressie

Foto’s

Klik op bovenstaande afbeelding voor het fotoalbum van deze publicatie op Flickr.
Top

Geef een reactie