Site pictogram Jos Saris Media

Een middag aan de Venlose Jachthaven | Een Drone-perspectief

Woensdag, 16 oktober 2024 | Afgelopen woensdag kreeg ik de kans om de jachthaven van Venlo vanuit een heel ander perspectief te bekijken. Met mijn drone in de aanslag begon ik aan een fascinerende ontdekkingstocht langs de Maas, waar drie verschillende werelden samenkomen: een bruisende camperplaats, een levendige watersportvereniging en een historische waterscoutinggroep.

De Camperplaats: Een Thuis Ver van Huis

Mijn drone-avontuur begon bij de camperplaats, waar verschillende kampeerauto’s zij aan zij stonden opgesteld. Vanuit de lucht zag het er uit als een klein dorpje van witte en beige mobiele huisjes. Het was fascinerend om te zien hoe goed deze locatie is ingericht – direct aan het water, maar toch met alle gemakken binnen handbereik. De herfstzon weerkaatste op de daken van de campers, terwijl enkele bewoners op hun klapstoeltjes van het uitzicht genoten.

WSV De Maas: Het Hart van de Watersport

Vervolgens vloog mijn drone richting WSV De Maas, waar de ware schoonheid van de jachthaven zich ontvouwde. In de haven lagen tientallen boten te dobberen, variërend van kleine zeilboten tot imposante motorjachten. Vanuit de lucht kon ik perfect de infrastructuur van de vereniging in beeld brengen – het clubhuis, de aanlegsteigers en de technische faciliteiten. Het was juist rustig op deze herfstdag, maar de voorbereidingen voor het winterseizoen waren al zichtbaar, met enkele leden die hun boot winterklaar aan het maken waren.

Waterscouting Belletable – Stella Maris: Jeugdig Enthousiasme

Het laatste deel van mijn verkenning bracht me bij het terrein van Waterscouting Belletable – Stella Maris. Vanuit de lucht werd het uitgebreide terrein van de waterscouting in volle glorie vastgelegd. De drone registreerde niet alleen het clubgebouw en de aanlegsteigers, maar gaf ook een indrukwekkend overzicht van de diverse boten en materialen die de scouts tot hun beschikking hebben. De beelden tonen de ideale locatie van Waterscouting Belletable – Stella Maris aan de Maas. De jachthaven biedt de perfecte uitvalsbasis voor de vele water-gerelateerde activiteiten die de scouts ondernemen. 

Technische Uitdagingen en Resultaten

Het maken van de drone-opnames was bij vlagen een uitdaging. De wind vanaf de Maas zorgde voor wat turbulentie, maar dankzij de stabilisatie van mijn drone bleef het beeld steady. Ik moest natuurlijk goed rekening houden met de privacyregels en veiligheidsvoorschriften, maar het resultaat mag er zijn: prachtige vogelvluchtbeelden die de diversiteit van deze locatie perfect vastleggen.

Conclusie

Deze drone-sessie heeft me een nieuwe waardering gegeven voor de Venlose jachthaven. Het is bijzonder om te zien hoe deze plek verschillende groepen mensen samenbrengt: van reizende kampeerders tot doorgewinterde watersporters en jonge scouts. De beelden die ik heb kunnen maken, vertellen het verhaal van een levendige gemeenschap aan het water, waar recreatie en watersport hand in hand gaan.

De combinatie van het moderne (camperplaats), het verenigingsleven (WSV De Maas) en de jeugdige energie (waterscouts) maakt deze plek uniek. De drone-beelden geven een perspectief dat je vanaf de grond nooit zou kunnen ervaren, en laten zien hoe mooi deze verschillende aspecten van de jachthaven in elkaar overlopen.

Klik op de links voor de foto impressie, de 360° panoramafoto’s, de films en het fotoalbum van mijn bezoek aan de Venlose Jachthaven.

Impressie

360° panoramafoto’s

Films

Foto’s

Top

Mobiele versie afsluiten