Site pictogram Jos Saris Media

Giethoorn | Eerste dag Nederlands zomervakantie avontuur

default

Vrijdag, 2 augustus 2024 | Dit jaar vieren we zomervakantie met een verblijf in eigen land. De keuze is gevallen op het pittoreske Giethoorn, gelegen in de provincie Overijssel. Deze bestemming staat bekend om zijn idyllische waterwegen en karakteristieke bruggetjes, wat het de bijnaam “Venetië van het Noorden” heeft opgeleverd.

Aankomst en installatie

Na aankomst in vakantiepark Giethoorn en het inchecken was de eerste prioriteit het inrichten van de accommodatie. Het uitpakken van de koffers en het verkennen van de faciliteiten namen enige tijd in beslag. Het vakantiepark biedt een comfortabele uitvalsbasis voor de komende dagen, met diverse voorzieningen die een aangenaam verblijf beloven.

Verkenning vanuit de lucht

Na het settelen was het tijd om de omgeving te verkennen. Hiervoor werd de DJI Air 3 drone ingezet. Deze moderne technologie biedt een uniek perspectief op de omgeving. Vanaf een hoogte ontvouwde zich een fascinerend landschap van waterwerken, groene weilanden en pittoreske huisjes. De drone-opnames geven een overzicht van de lay-out van Vakantiepark Giethoorn en de omliggende natuur.

Het gebruik van de drone vereiste uiteraard de nodige voorzichtigheid en respect voor de privacyregels en vliegbeperkingen. De beelden die zijn vastgelegd, bieden een unieke herinnering aan het begin van de vakantie en geven een indrukwekkend beeld van de Nederlandse waterrijke omgeving.

Avondlijke boottocht

Tegen het vallen van de avond hebben we met de sloep die bij het huisje behoorde een boottocht gemaakt op het Bovenwijde Meer. Dit meer, dat deel uitmaakt van het uitgebreide waternetwerk rond Giethoorn, biedt een ideale locatie om de zonsondergang te aanschouwen.

We zijn het water opgegaan toen de zon al laag aan de horizon stond. Het meer, met zijn kalme oppervlak, weerspiegelde de veranderende kleuren van de hemel. De overgang van dag naar avond en nacht boven het water creëerde een serene sfeer, kenmerkend voor de Nederlandse laaglandnatuur.

Voor het vastleggen van deze momenten werd gebruik gemaakt van de Insta360 Ace Pro Actioncam. Dit veelzijdige apparaat is bij uitstek geschikt voor het maken van opnames op het water. De camera legde niet alleen de visuele aspecten van de zonsondergang vast, maar ook de geluiden van de natuur en de bewegingen van de boot op het water, wat resulteert in een meeslepende weergave van de ervaring.

Reflectie op de eerste dag

Deze eerste dag van de zomervakantie in Giethoorn bood een gevarieerde mix van activiteiten. Van het praktische aspect van het inrichten van de verblijfplaats tot het verkennen van de omgeving vanuit verschillende perspectieven. De combinatie van moderne technologie, in de vorm van een drone en een actioncam, met de traditionele charme van een Nederlands waterdorp, creëerde een interessant contrast.

Klik op de links voor de foto impressie, de 360° panoramafoto, de films en het fotoalbum van onze eerste vakantiedag in Giethoorn.

Impressie

360° panoramafoto

Films

Vakantiepark Giethoorn vanuit de lucht gezien
Zonsondergang boven Giethoorn

Foto’s

Top
Mobiele versie afsluiten