Site pictogram Jos Saris Media

Giethoorn | Ochtendglorie

Maandag, 5 augustus 2024 | Een onvergetelijke dag in twee van Overijssels meest charmante locaties: Giethoorn en Kampen. Deze combinatie van waterrijke rust en historische stadspracht bood een perfecte balans voor een zomerse dagtrip.

Ochtendglorie in Giethoorn

De dag begon vroeg in Giethoorn, het Venetië van het Noorden. Nog voor de eerste zonnestralen de horizon raakten, stapte ik in onze sloep voor een tocht door de idyllische kanalen. Het vroege tijdstip bleek een gouden greep; de gebruikelijke drukte van toeristen was nog ver te zoeken, waardoor een serene rust over het water hing.

Zachtjes glijdend door de smalle waterwegen, omzoomd door rietoevers en pittoreske boerderijen met rieten daken, voelde ik me ondergedompeld in een tijdloos Nederland. De ochtendnevel trok langzaam op, en hier en daar zag ik de eerste bewoners hun dag beginnen. Een enkele vroege vogel op een fiets groette vriendelijk vanaf een van de vele karakteristieke houten bruggetjes.

Deze vredige boottocht bood de perfecte gelegenheid om de unieke schoonheid van Giethoorn te bewonderen. Zonder het geroezemoes van toeristen kon ik me volledig overgeven aan het zachte klotsen van het water tegen de boot en het gezang van de ontwakende vogels. Het was een magisch moment dat de essentie van Giethoorn vastlegde: een harmonieus samengaan van natuur en pittoreske bebouwing.

Klik op de links voor de foto impressie, de film en het fotoalbum ochtendglorie over kanalen zonder toeristen.

Impressie

Film

Foto’s

Top
Mobiele versie afsluiten