Hannover | Der Blaue Faden Wandeling

Maandag, 3 oktober 2022 | De voorlaatste dag van mijn vakantie in Hannover. De afgelopen dagen heb ik voornamelijk het route van “Der Roter Faden” gevolgd die door het centrum van Hannover loopt.

Vandaag kies voor een andere route, nl. “Der Blaue Faden” die m.n. buiten het centrum van Hannover loopt. “Der Blaue Faden” route geeft meer informatie over de historische betekenis van Calenberger Neustadt. Als zelfstandige wijk is Calenberger Neustadt – door de Leine, Ihme en Schneller Graben – tot een eiland gevormd en gekenmerkt wordt door talrijke bruggen.

Hannover | Neustadt Kirche

Hannover | Neustadt Kirche

Een kleine wijk met een grote geschiedenis en moderne gebouwen zoals de Calenberg Esplanade. Op sommige punten raakt de route die van “Der Roter Faden”. In tegenstelling tot de “Der Roter Faden” is deze route niet gemarkeerd door een lijn op het trottoir.

Hannover | Gustav-Bratke-Allee

Hannover | Gustav-Bratke-Allee

Om de route te lopen volg je gewoon de borden naar de 38 bezienswaardigheden aan de route. Aan het eind van de route heb ik een bezoek gebracht aan het Oktober Fest dat plaats vindt op de Schützenplatz waar jaarlijks het grootste schuttersfeest van de wereld plaats vindt.

Hannover | Oktoberfest

Hannover | Oktoberfest

Klik hier voor een film impressie op basis van de foto’s en hier voor de foto’s van Der Blaue Faden wandeling.

Film impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie