Sauerland | Ontdek historisch Brilon

Donderdag, 13 augustus 2020 | Vandaag brengen wij een bezoek aan Brilon. Deze voormalige Hanzestad, ooit de hoofdstad van het Hertogdom Westfalen, belooft ons een reis door de geschiedenis met zijn indrukwekkende historische gebouwen. Onze ontdekkingstocht begint bij de lokale Tourismus Office.

Terwijl we door de geplaveide straten wandelen, worden we getrakteerd op een schat aan historische pracht. Elk hoekje onthult nieuwe verrassingen, van oude vakwerkhuizen tot prachtige kerken en imposante stadspoorten. De stad ademt een sfeer van vervlogen tijden.

Na de wandeling door de straten van Brilon, bereiken we de charmante markt. Hier worden we omringd door gezellige cafés en winkeltjes, waar we kunnen genieten van de levendige sfeer en lokale specialiteiten.

Maar onze reis door de geschiedenis is nog niet ten einde. We besluiten een bezoek te brengen aan het Museum Haus Hövener, een plek met informatie in de lokale cultuur en erfgoed. Het museum is gevuld met fascinerende tentoonstellingen, die ons een glimp bieden van het leven in Brilon door de eeuwen heen.

Klik hier voor de foto impressie en hier voor het fotoalbum van onze bezoek aan historisch Brilon.

Impressie

Foto’s

Klik op bovenstaande afbeelding voor het fotoalbum op Flickr.
Top

Geef een reactie