Strasbourg | Betoverende Ontdekkingen

Zaterdag, 3 augustus 2019 | Vandaag – de laatste vakantiedag van onze 5 stedenreis – maken we een onvergetelijke wandeling door Strasbourg. De ontdekkingstocht begint op de sfeervolle Place Gutenberg, waar we ons onderdompelen in de rijke geschiedenis van Strasbourg.

We bezoeken tal van adembenemende plekken, waaronder de indrukwekkende Cathédral van Strasbourg en de schitterende Église Saint-Thomas. Op onze route kome we langs Place Kléber, een levendig plein waar de lokale cultuur tot leven komt. Het is een waar genoegen om het historische Maison Kammerzell te bewonderen, een juweel van vakmanschap en architectuur.

Helaas is het Palais Rohan nog gesloten tijdens ons bezoek, maar dat geeft ons een goede reden om nog eens terug te keren naar deze betoverende stad. Een hoogtepunt van onze wandeling is het Musée Alsacien, waar we een fascinerende kijk krijgen op de traditionele Elzasser cultuur en levensstijl.

De pittoreske wijk La Petite France heeft ons hart gestolen met zijn charmante vakwerkhuizen en pittoreske grachten. Ook de Ponts Couverts en het imposante Barrage Vauban maken diepe indruk op ons.

We hopen dat de foto’s een glimp laten zien van de schoonheid en diversiteit die Strasbourg te bieden heeft. Of je nu een geschiedenisliefhebber, een cultuurjunkie of een natuurfanaat bent, deze stad heeft voor ieder wat wils.

Klik hier voor de foto impressie en hier voor het album van ons bezoek aan Strasbourg tijdens de laatste vakantiedag van onze vijf steden reis door Luxemburg en Frankrijk.

Impressie

Foto’s

Klik op bovenstaande afbeelding voor het fotoalbum op Flickr.
Top

Geef een reactie