Site pictogram Jos Saris Media

Bretagne | Prachtig Saint-Malo en Dol-de-Bretagne

Dinsdag, 16 augustus 2011 | Vandaag staan binnen onze Bretagne reis Saint-Malo en Dol-de-Bretagne op het programma. Saint-Malo, een stad met een rijke maritieme geschiedenis, is vooral bekend om zijn piraten en kapers. Bij aankomst is het nog rustig, wat een goede gelegenheid biedt om de stad in alle rust te verkennen.

Saint-Malo wordt omringd door een indrukwekkende, massieve stadsmuur van graniet. Deze stadsmuur is overal toegankelijk en biedt een prachtig uitzicht over de stad. De huizen in Saint-Malo zijn vrijwel allemaal gebouwd uit graniet en reiken hoog de lucht in, wat indrukwekkend is gezien de tijd waarin ze zijn opgetrokken. Een opvallend kenmerk van deze gebouwen zijn de enorme schoorstenen die het silhouet van de stad sieren.

In de haven van Saint-Malo heerst een levendige drukte. Boten en schepen varen continu in en uit, wat bijdraagt aan de dynamische sfeer van de stad. Een verrassend aspect van Saint-Malo is het aantal stranden dat de stad rijk is. Deze stranden zijn op verschillende, soms unieke manieren te bereiken. Je kunt er naartoe via de poorten in de stadsomwalling, maar ook via steile stalen ladders.

Het verschil tussen eb en vloed is hier enorm. Tijdens mijn bezoek was het eb, waardoor ik via een soort wadlooppad naar een eilandje kon lopen dat net voor de kust van Saint-Malo ligt. Dit was een bijzondere ervaring die de veelzijdigheid van de stad benadrukt. Na dit avontuur bracht ik een bezoek aan de indrukwekkende kathedraal van Saint-Malo. Inmiddels was de stad behoorlijk volgelopen met toeristen,  tijd om verder te reizen naar de volgende bestemming: Dol-de-Bretagne.

Dol-de-Bretagne is een relatief klein plaatsje, maar herbergt een architectonisch hoogtepunt: de Cathédrale Saint-Samson. Deze kathedraal wordt beschouwd als een hoogtepunt van gotische architectuur in Bretagne. Naast de kathedraal heeft Dol-de-Bretagne een aantal zeer oude middeleeuwse panden die het historische karakter van het stadje versterken. Opvallend is ook de overdekte markt, die dateert uit het begin van de industriële architectuurperiode.

Deze dag bood een fascinerende reis door de tijd, van de granieten muren van het piratenverleden in Saint-Malo tot de gotische pracht en industriële charme van Dol-de-Bretagne. Beide steden laten een onvergetelijke indruk achter en bieden een diepgaand inzicht in de rijke geschiedenis en cultuur van Bretagne.

Klik op de links voor de foto impressie en voor het complete fotoalbum van mijn bezoek aan St. Malo en Dol-de-Bretagne.

Impressie

Foto’s

Top
Mobiele versie afsluiten