Venlo | Preview Floriade 2012

Zondag 7 augustus 2011 | Nog 241 dagen en de Floriade in Venlo opent haar poorten. Als Venlonaar ben ik reeds ontelbare keren langs het Floriade terrein gereden. Vandaag rijd ik er niet langs maar breng een preview bezoek aan het Floriade terrein (voor zover dat nu mogelijk is).

Als eerste breng ik een bezoek aan een van de markantste gebouwen dat reeds van verre te zien is, de Innovatoren. In de korte tijd die dit gebouw nu staat is het een beeldbepalend element geworden, een echte landmark voor Venlo.

Daarna loop ik naar een gebouw dat bijna om de hoek ligt op het Floriade terrein en dat geldt als het groenste kantoorgebouw van Nederland, Villa Flora naar een ontwerp van Jón Kristinsson. Om vervolgens een bezoek te brengen aan het Preview center en de hoofdattractie voor vandaag, de Floriade kabelbaan die dwars over het Floriade terrein loopt.

De Floriade kabelbaan is de langste kabelbaan van Nederland, met zijn lengte van 1,1 km. Je zweeft gemiddeld zo’n 25 m. boven het Floriade terrein. Van bovenaf krijg je inderdaad een goed beeld van het totale Floriade terrein dat zo’n 65 ha. groot is. Je ziet dat er in de afgelopen jaren al heel wat werk verzet is aan dit project. Of alles op tijd afkomt zoals de paviljoens – die in maquette vorm – te zien zijn in het preview center vraag ik mij af.

Hoe dan ook, al is het totale Floriade terrein nog niet af, het is reeds een indrukwekkend complex waar iedereen die er aan meewerkt trots op mag en kan zijn. Ik ben er vandaag zeker niet voor het laatst geweest!

Klik hier voor een foto impressie en hier voor alle foto’s van dit Preview bezoek aan het Floriade terrein.

Impressie

Foto’s

Klik hier of op onderstaande afbeelding om alle foto’s te bekijken op Flickr.

Top

Geef een reactie