Site pictogram Jos Saris Media

Evert Thielen | De Luiken Open: Een Meesterlijke Reis door 50 Jaar Kunstenaarschap

Vrijdag, 4 oktober 2024 | Inspirerend bezoek aan het Museum van Bommel van Dam in Venlo, waar de tentoonstelling “De luiken open” van de getalenteerde kunstenaar Evert Thielen te zien is. Deze tentoonstelling biedt een unieke kans om de veelzijdigheid en gelaagdheid van Thielens werk te ontdekken, dat meer dan vijftig jaar beslaat.

Evert Thielen: Een Meester in Detail

Evert Thielen, geboren in 1954 te Venlo, staat bekend om zijn uiterst gedetailleerde schilderijen en imposante veelluiken. Wat zijn werk bijzonder maakt, is niet alleen de technische vaardigheid, maar ook de keuze voor zelfbereide verf, waarmee hij een eigen draai geeft aan klassieke genres. Zijn schilderijen zijn niet alleen visueel aantrekkelijk, maar vertellen ook verhalen die de kijker uitnodigen tot reflectie en verwondering.

De Tentoonstelling: “De Luiken Open”

De tentoonstelling “De luiken open” is een museumvullende presentatie die zowel nieuw als nooit eerder vertoond werk van Thielen omvat, naast enkele publiekslievelingen. Het biedt een diepgaande kijk op zijn artistieke ontwikkeling en de thema’s die hem inspireren. De veelluiken zijn niet alleen groot van formaat, maar ook rijk aan symboliek en emotie. Bezoekers worden uitgenodigd om de verhalen achter deze indrukwekkende panelen te ontdekken.

Wat te Verwachten

Bij het betreden van de tentoonstelling word je meteen getroffen door de grootsheid van Thielens werk. De combinatie van kleuren en texturen creëert een visuele ervaring die je meeneemt naar andere werelden. Elk schilderij heeft zijn eigen verhaal, en het museum biedt uitgebreide informatie over de context en betekenis ervan. Dit maakt het niet alleen een visuele, maar ook een educatieve ervaring.

Museum Van Bommel van Dam: Een Cultuurtempel in Venlo

Het Museum Van Bommel van Dam is hét museum voor moderne en hedendaagse kunst in Noord-Limburg. Gevestigd in een iconisch gebouw dat voorheen dienstdeed als postkantoor, is het museum een blikvanger in de Venlose stadsentree. De architectuur van het gebouw zelf is al een kunstwerk; de goudkleurige gevel is geïnspireerd op enveloppen en voegt een unieke flair toe aan de omgeving.

Een Aanrader voor Kunstliefhebbers

Een bezoek aan het Museum Van Bommel van Dam is niet alleen een kans om Evert Thielens indrukwekkende werken te bewonderen, maar ook om meer te leren over moderne kunst in het algemeen. De combinatie van actuele tentoonstellingen en een rijke collectie maakt dit museum tot een must-visit voor zowel lokale bewoners als toeristen.

Plan Je Bezoek

Als je geïnteresseerd bent in kunst en cultuur, plan dan snel je bezoek aan Venlo en ontdek de verhalen achter Evert Thielens imposante panelen. Vergeet niet om vooraf je tijdslot te reserveren, zodat je verzekerd bent van toegang tot deze bijzondere tentoonstelling.

Met zijn unieke mix van geschiedenis, moderne kunst en toegankelijkheid biedt het Museum Van Bommel van Dam een onvergetelijke ervaring die je niet wilt missen. Laat je verrassen door wat dit museum te bieden heeft en dompel jezelf onder in de wereld van Evert Thielen!

Klik op de links voor de foto impressie en/of het fotoalbum van mijn bezoek aan de tentoonstelling “Open de luiken” van Evert Thielen in het Museum van Bommel van Dam in Venlo.

Impressie

Foto’s

Top

Mobiele versie afsluiten