Site pictogram Jos Saris Media

Steyl en Belfeld | Natuur en Techniek

Vrijdag, 28 juni 2024 | Natuur en techniek zijn de belangrijkste ingrediënten van deze publicatie. Ik bezoek vandaag met de fiets Steyl en Belfeld  met als doel de vooruitgang van de werkzaamheden aan de nieuwe zelfsluitende waterkering in Steyl en het stuw- en sluizencomplex in Belfeld vast te leggen met mijn drone. 

Venlo naar Steyl

De fietstocht begint bij het Wilhelminapark in Venlo. De route naar Steyl leidt langs rustige fietspaden, omgeven door groene weiden langs de Maas. Het eerste deel van de fietstocht is een aangename rit van ongeveer vijf kilometer. Al snel nader ik het historische dorp Steyl op, bekend om zijn kloostercomplexen en serene sfeer.

Domein Moubis in Steyl is het punt waar de drone de lucht in gaat. Deze plek ligt niet ver van de bouwplaats van de in aanbouw zijnde zelfsluitende waterkering. Deze innovatieve waterkering is ontworpen om het dorp te beschermen tegen overstromingen door de Maas. De drone maakt luchtbeelden van de constructiewerkzaamheden en de omgeving. 

Steyl naar Belfeld

Na de opnames in Steyl fiets ik door naar Belfeld voor een bezoek aan het stuw- en sluizencomplex. Dit indrukwekkende bouwwerk speelt een cruciale rol in het waterbeheer van de regio. Ik zet mijn drone opnieuw in om beelden te maken van de stuw, sluizen en de omliggende waterwegen. De beelden geven een fascinerend perspectief op hoe de stuw het waterpeil reguleert en de sluizen schepen doorlaten.

Belfeld naar Baarlo via de Veerpont

Na het voltooien van de opnames in Belfeld, fietst ik terug naar Steyl, waar ik op het veerpont stap om de Maas over te steken. De overtocht is kort maar bijzonder, met een panoramisch uitzicht op de rivier en het omringende landschap. De veerpont voegt een element van avontuur toe aan mijn tocht, en ik geniet van het rustgevende kabbelende water onder de pont.

Baarlo naar Venlo via Hout-Blerick, Blerick en Venlo

Vanuit Baarlo vervolg ik mijn weg richting Venlo, via Hout-Blerick en Blerick. De route leidt langs de Maas, uitgestrekte landbouwgronden en charmante woonwijken.  De lengte van de fietstocht bedraagt ongeveer 22,5 kilometer. De fietstocht biedt me niet alleen de kans om prachtige drone-opnames te maken van twee belangrijke infrastructuurprojecten, maar ook om te genieten van de schoonheid en sereniteit van het Limburgse landschap.

Conclusie

Mijn fietstocht van Venlo naar Steyl, Belfeld en terug is een onvergetelijke ervaring die techniek, natuur en avontuur combineert. De drone-opnames geven een uniek perspectief op de innovatieve waterkering en het stuw- en sluizencomplex, terwijl de fietstocht zelf een verfrissende ontsnapping is in het prachtige Limburgse landschap. 

Klik op de links voor de foto impressie, 360° panorama-foto’s, films, Komoot route informatie en fotoalbum met drone beelden van mijn natuur en techniek fietstocht naar Steyl en Belfeld.

 

Impressie

 

360° panorama

 

Films

 

Foto’s

Top
Mobiele versie afsluiten