Site pictogram Jos Saris Media

Düsseldorf | Ontdekkingsreis Hetjens-Museum & Kö-Bogen

a teapot with blue and white frosting

Vrijdag, 21 juli 2023 | Vandaag bezoek wij Düsseldorf een stad die wij al vaker bezocht hebben. Het Hetjens-Museum en de Kö-Bogen staan vandaag centraal tijdens ons bezoek en wandeling door Düsseldorf.

Het Hetjens-Museum, ook wel bekend als het Duits Aardewerk Museum, verwelkomt ons met zijn indrukwekkende collectie keramische kunst. De tentoonstellingen in de diverse ruimtes nemen je mee op een reis door de geschiedenis van aardewerk, van oude beschavingen tot hedendaagse meesterwerken. De zorgvuldig samengestelde galerijen brengen de technische vaardigheden en artistieke creativiteit van keramische ambachtslieden tot leven. De tijdelijke tentoonstelling “Dolcissima” in de grote zaal is een bezoek meer dan waard.

Vanuit het Hetjens Museum lopen we naar de Kö-Bogen, een nieuw architectonisch meesterwerk in het hart van de stad. De combinatie van moderne elegantie en groene ruimtes maken indruk. Je wandelt er langs chique boetieks en gezellige cafés en geniet van het evenwicht tussen de stedelijke omgeving en de natuurlijke elementen. De innovatieve architectuur van de Kö-Bogen biedt een interessant contrast met de historische gebouwen van Düsseldorf waar je niet anders dan van onder de inruk kunt zijn.

Al met al is ons bezoek aan Düsseldorf een perfecte mix van culturele verrijking en hedendaagse ontdekkingen. Het Hetjens-Museum en de Kö-Bogen laten je waardering krijgen voor de rijke geschiedenis en het moderne karakter van het boeiende Düsseldorf.

Klik hier voor de foto impressie en hier voor het fotoalbum van ons bezoek aan Düsseldorf.

Impressie

Foto’s

Mobiele versie afsluiten