Venlo | Zomer hoogwater in de avond

Zaterdag, 17 juli 2021 | Het hoogwater in de zomer van 2021 is ongekend. De afgelopen dagen is er zoveel regen gevallen met desastreuze gevolgen voor sommige plaatsen in Nederland (Valkenburg) en in het ons omringende buitenland. In provincie Limburg zijn de nodige voorzorgen genomen. Waterkeringen en dammen zijn aangebracht of versterkt/verhoogd. Of deze maatregelen voldoende zijn om schade aan huis en haard af te weren is de vraag (waarvan we nu weten dat dit op veel plaatsen in Limburg niet zo was)?

Venlo | Zomer hoogwater in de Maas

Venlo | Zomer hoogwater in de Maas

In Venlo hebben we inmiddels te maken met een hoogwater piek die – en dat is zeer ongewoon – zo’n 1,5 dag zal duren. De restaurants in de Stadshaven zijn inmiddels compleet onder water verdwenen. De uitbaters ervan zitten nu met een ontzettend groot probleem. Inmiddels zijn er vanuit de bevolking initiatieven opgestart om deze ondernemers te ondersteunen op financieel en emotioneel gebied. De eigenaren van de boten die nu vast zitten – gestrand zijn – in de stadshaven moeten het gevoel hebben dat ze in een dierentuin terecht zijn gekomen…..helaas zijn zij nu het onderwerp om naar te kijken.

De foto’s en video zijn gemaakt op basis van beeldmateriaal dat ik gemaakt heb tijdens mijn wandeling langs de Maas aan de Venlose en de Blerickse kant op zaterdagavond  17 juli 2021 tussen 20:30 en 24:00 uur. Aan het eind van mijn wandeling sprak ik met twee dijkwachten over de situatie, zei vertelden mij dat het waterpeil inmiddels heel langzaam aan het zakken was.

Venlo | De Maaspoort en "Gestrande" boten

Venlo | De Maaspoort en “Gestrande” boten

Klik hier voor een impressie, hier voor de film en hier voor de foto’s van het zomer hoogwater in de avond.

Impressie

Film

Foto’s

Top

Geef een reactie