Site pictogram Jos Saris Media

Valencia | Verborgen schatten in het hart van de oude binnenstad

Maandag, 13 juni 2016 | Valencia, de derde grootste stad van Spanje, biedt een schat aan historische en culturele bezienswaardigheden. Onze recente dagtrip door het oude centrum van deze bruisende metropool was een ware ontdekkingsreis door de tijd, waarbij we werden ondergedompeld in de rijke geschiedenis en levendige sfeer van de stad.

De Perfecte Uitvalsbasis

Ons verblijf aan Plaza de la Reina, op slechts 100 meter afstand van de imposante kathedraal van Valencia, bleek de ideale locatie om de stad te verkennen. Deze centrale ligging stelde ons in staat om moeiteloos door de charmante straatjes van het oude centrum te dwalen en de belangrijkste bezienswaardigheden te bezoeken.

Een Wandeling door de Geschiedenis

Onze dag begon met een bezoek aan het pittoreske Plaza de la Virgin, waar de majestueuze Turiafontein het middelpunt vormt. Deze fontein, die de rivier de Turia symboliseert, is een populaire ontmoetingsplaats voor zowel locals als toeristen.

Vervolgens bracht onze route ons naar Plaza de la Almoina, waar een fascinerende historische opgraving een kijkje biedt in het Romeinse verleden van Valencia. Hier konden we letterlijk door de lagen van de geschiedenis wandelen.

Een absoluut hoogtepunt was ons bezoek aan de Basilica de la Virgen de los Desamparados. Het plafond van deze kerk is versierd met een adembenemende schildering die je simpelweg moet zien om te geloven. De gedetailleerde fresco’s tonen de kunstzinnige pracht van de Valenciaanse barok.

Door de Straten van Oud Valencia

Onze wandeling voerde ons verder door de Calle Caballeros, een straat die ooit de thuisbasis was van de Valenciaanse adel. De prachtige paleizen en herenhuizen aan weerszijden van de straat getuigen nog steeds van de vroegere grandeur.

Een bezoek aan Valencia is niet compleet zonder een stop bij de Mercado Central. Deze overdekte markt, gebouwd in de opvallende Jugendstil, is een lust voor het oog én de smaakpapillen. De kleuren en geuren van verse producten, kruiden en lokale specialiteiten prikkelen alle zintuigen.

Vlakbij vinden we de Lonja de la Seda, of zijdebeurs, een meesterwerk van gotische architectuur en UNESCO Werelderfgoed. Dit gebouw getuigt van Valencia’s rijke geschiedenis als handelscentrum.

Onze tocht bracht ons ook naar de Iglesia de los Santos Juanes, een barokke kerk die indruk maakt met haar rijkelijk versierde gevel en interieur.

Verdwalen in El Carmen

Tussen het bezoeken van deze iconische bezienswaardigheden door, verloren we onszelf in de smalle straatjes van de wijk El Carmen. Dit labyrint van steegjes, beter bekend als Barrio del Carmen, vormt het kloppende hart van de oude stad. Hier vonden we kleurrijke muurschilderingen en graffiti die de oude muren nieuw leven inblazen, een perfecte mix van oud en nieuw.

Culinaire Verwennerij

Geen bezoek aan Valencia is compleet zonder het proeven van de lokale keuken. We hadden het geluk om te genieten van een authentieke paella, het gerecht waar de regio om bekend staat. De combinatie van saffraanrijst, verse zeevruchten en groenten was een ware smaaksensatie.

Een Verfrissend Einde

We sloten onze dag af in een van de meest bijzondere bars van Valencia: Café de las Horas. Dit eclectische etablissement, met zijn weelderige decor en bohemiene sfeer, is de perfecte plek om de dag te overdenken. Hier genoten we van een glas Agua de Valencia, een verfrissende cocktail van sinaasappelsap, cava, wodka en gin die zijn oorsprong vindt in deze stad.

Klik op de links voor de foto impressie en/of het fotoalbum van Verborgen schatten in het hart van de oude binnenstad van Valencia.

 

Impressie

Foto’s

Top

Mobiele versie afsluiten