Site pictogram Jos Saris Media

Christo’s Big Air Package | Een Adembenemende Ervaring in de Gasometer Oberhausen

Donderdag, 9 mei 2013 | In het hart van het Ruhrgebied, in de Duitse stad Oberhausen, wacht een buitengewone kunstervaring op bezoekers. De wereldberoemde inpakkunstenaar Christo heeft hier zijn nieuwste meesterwerk gecreëerd: het “Big Air Package” in de iconische Gasometer Oberhausen. Dit unieke project, dat loopt tot 30 december 2013, biedt een onvergetelijke beleving van ruimte, licht en vorm.

Een Nieuw Hoofdstuk in Christo’s Oeuvre

Christo, bekend van zijn spektakulaire inpakprojecten van gebouwen en landschappen, verrast ditmaal met een installatie die de binnenkant van een gebouw transformeert. Het “Big Air Package” is een kolossale, opblaasbare sculptuur die de immense ruimte van de Gasometer bijna volledig vult. Met een hoogte van meer dan 90 meter, een diameter van 50 meter en een volume van 177.000 kubieke meter, is dit Christo’s grootste indoor-installatie ooit.

Technisch Hoogstandje

De creatie van het “Big Air Package” is een technisch wonder op zich. Gemaakt van 20.350 vierkante meter lichtdoorlatend weefsel en 4.500 meter zeil, weegt de sculptuur 5,3 ton. Wat deze installatie zo bijzonder maakt, is dat ze volledig zelfstandig staat, zonder enige interne ondersteuning. Twee krachtige ventilatoren zorgen voor een constante luchtdruk die de enorme structuur overeind houdt.

Een Zintuiglijke Ervaring

Bezoekers worden uitgenodigd om niet alleen rond de sculptuur te lopen, maar ook om via luchtsluizen het indrukwekkende kunstwerk van binnenuit te ervaren. Eenmaal binnen, word je ondergedompeld in een zee van wit licht. Het daglicht dat door het dakraam van de Gasometer binnenvalt, creëert een diffuse, etherische atmosfeer die de grenzen van ruimte en perceptie doet vervagen.

Spel van Licht en Schaduw

Een fascinerend aspect van het “Big Air Package” is hoe het reageert op de veranderende weersomstandigheden buiten. Op zonnige dagen met wisselende bewolking ondergaat de sculptuur een constante metamorfose. De afwisseling van zonlicht en schaduw geeft het kunstwerk steeds een nieuwe verschijningsvorm, waardoor geen twee bezoeken hetzelfde zijn.

Meer dan Kunst Alleen

Een bezoek aan het “Big Air Package” biedt meer dan alleen een kunstervaring. De Gasometer zelf, een indrukwekkend industrieel monument, is op zich al een bezoek waard. Na het bewonderen van Christo’s kunstwerk is een bezoek aan het dak van de Gasometer een absolute must. Hier wacht bezoekers een adembenemend panorama over Oberhausen en het omliggende Ruhrgebied, een perfecte afsluiting van een dag vol visuele hoogtepunten.

Een Unieke Kans

Het “Big Air Package” is een tijdelijke installatie die slechts tot 30 december 2013 te zien is. Voor liefhebbers van moderne kunst, architectuur, of simpelweg voor iedereen die op zoek is naar een buitengewone ervaring, is dit project een niet te missen evenement. De combinatie van Christo’s visionaire kunst met de industriële grandeur van de Gasometer Oberhausen creëert een onvergetelijke symbiose van oud en nieuw, van geschiedenis en hedendaagse creativiteit.

Laat u meevoeren door de grootsheid van Christo’s visie en de industriële schoonheid van het Ruhrgebied. Het “Big Air Package” in de Gasometer Oberhausen belooft een ervaring te zijn die nog lang zal nazinderen, een kunstzinnige ontdekkingsreis die de grenzen van ruimte en verbeelding verlegt.

Klik op de links voor de foto impressie en/of het foto album van mijn bezoek aan Christo’s Big Air Package in de Gasometer Oberhausen.

Impressie

Foto’s

Top

Mobiele versie afsluiten