Site pictogram Jos Saris Media

Figueira da Foz | Indrukwekkende golven en verborgen schatten

Vrijdag, 31 augustus 2012 | Figueira da Foz, een schilderachtige kustplaats in Portugal, staat bekend om zijn imposante golven. Maar pas toen ik er zelf was, besefte ik hoe indrukwekkend ze werkelijk zijn. Golven van 4 tot 5 meter hoog beuken op de kust, een spectaculair schouwspel voor elke bezoeker.

Het is fascinerend om te zien hoe waaghalzen op hun bodyboards geduldig wachten op de volgende reuzengolf. Met ogenschijnlijk doodsverachting storten ze zich in de kolkende massa water, niet wetend waar ze zullen eindigen. Een adembenemend tafereel dat je moet zien om te geloven.

Mijn ontdekkingstocht bracht me langs de strekdam naar een signaaltoren, vaak verward met een vuurtoren vanwege het knipperende rode licht ’s nachts. Helaas was het nabijgelegen oude fort, ooit de bewaker van de haveningang, tijdelijk ontoegankelijk door renovatiewerkzaamheden.

Een bezoek aan de overdekte markt is een must. Hier heerst een bruisende sfeer met een overvloed aan producten – van prullaria en verse groenten tot kleurrijke bloemen en verse vis. Het is een levendige plek die alle zintuigen prikkelt.

Tegen de avond maakte ik een wandeling langs de kust, genietend van een betoverende zonsondergang die de hemel in een prachtige oranje gloed hulde. Vervolgens verkende ik het oude stadsgedeelte, waar de contrasten tussen vervallen panden en prachtig gerestaureerde huizen opvallend zijn.

Opmerkelijk genoeg waren veel winkels in dit deel van de stad nog geopend, wat bijdraagt aan de levendige sfeer in de avonduren. Hoewel ik het beroemde casino links liet liggen, bood deze wandeling door het historische hart van Figueira da Foz een fascinerend inzicht in het dagelijks leven en de rijke geschiedenis van deze charmante kuststad.

Klik op de links voor de foto impressie en/of het fotoalbum van mijn bezoek aan Figueira da Foz tijdens mijn reis door Portugal.

Impressie

Foto’s

Top
Mobiele versie afsluiten