Site pictogram Jos Saris Media

Magische Orte | Een Onvergetelijke Reis door Natuur en Cultuur in de Gasometer Oberhausen

Zaterdag, 29 oktober 2011 |  Stel je voor: je stapt een enorme industriële kathedraal binnen, waar ooit gas werd opgeslagen, en wordt meteen meegevoerd op een adembenemende reis langs de meest indrukwekkende natuur- en cultuurmonumenten ter wereld. Welkom bij “Magische Orte” in de Gasometer Oberhausen, een tentoonstelling die de grenzen tussen natuur en cultuur, tussen verleden en heden, doet vervagen.

Een Unieke Locatie: De Gasometer Oberhausen

De Gasometer zelf is al een bezienswaardigheid op zich. Dit kolossale bouwwerk, dat aan het eind van de jaren ’20 van de vorige eeuw werd gebouwd, is Europa’s grootste schijfgasreservoir. Met zijn imposante hoogte van 100 meter en een diameter van 67 meter, is het een tastbaar overblijfsel van de zware industrie die het Ruhrgebied meer dan een eeuw lang heeft gevormd.

Wanneer je de Gasometer betreedt, word je direct overweldigd door de immense binnenruimte. Het is een plek waar industrieel erfgoed en moderne kunstbeleving samenkomen, een “kathedraal van de industrie” die nu dienst doet als een uniek expositiecentrum. De Gasometer maakt deel uit van de “Route der Industrie Kultur”, een fascinerende reis door het industriële verleden van het Ruhrgebied.

Magische Orte: Een Wereldreis in één Tentoonstelling

De tentoonstelling “Magische Orte” (Magische Oorden) neemt bezoekers mee op een onvergetelijke reis langs de meest indrukwekkende plekken op aarde. Voor het eerst worden de wonderen van natuur en cultuur in één expositie samengebracht, waardoor bezoekers de kans krijgen om de schoonheid en diversiteit van onze planeet te ervaren.

De reis voert je langs afgelegen woestijnen en majestueuze bergketens, door mysterieuze oerwouden en betoverende tuinen. Je wandelt door eeuwenoude tempels en majestueuze paleizen, plekken waar de geschiedenis van onze aarde tot leven komt. Elke stap in de tentoonstelling onthult een nieuwe wereld, een nieuwe “magische” plek die je verwondert en inspireert.

De Regenwoudboom: Een Monument voor de Natuur

Het absolute hoogtepunt van de tentoonstelling is zonder twijfel de 40 meter hoge sculptuur van een “regenwoudboom”. Deze indrukwekkende creatie transformeert de gigantische binnenruimte van de Gasometer in een ware “kathedraal van de natuur”.

De boom rijst op als een kolossale pilaar in het hart van de expositieruimte, een symbool van de ontzagwekkende schoonheid en grootsheid van de natuur. Maar tegelijkertijd herinnert hij ons aan de kwetsbaarheid van onze natuurlijke wereld. Het is een krachtig statement over het belang van natuurbehoud en de delicate balans van onze ecosystemen.

Een Reis door Tijd en Ruimte

Terwijl je door de tentoonstelling dwaalt, voel je hoe de grenzen tussen het hier en nu en verre, exotische oorden vervagen. De zorgvuldig samengestelde expositie biedt een unieke kans om in korte tijd een reis om de wereld te maken, zonder ook maar één stap buiten de Gasometer te zetten.

Van de ijzige toendra’s van het noordpoolgebied tot de weelderige regenwouden van de Amazone, van de mystieke tempels van Angkor Wat tot de verbluffende rotsformaties van de Grand Canyon – elke “magische plek” vertelt zijn eigen verhaal en nodigt uit tot verwondering en reflectie.

Een Blik op de Wereld van Bovenaf

De ervaring wordt compleet met een bezoek aan het dak van de Gasometer. Hier, op 100 meter hoogte, wacht je een spectaculair panorama over het Ruhrgebied. Het uitzicht strekt zich uit over de horizon, waar de sporen van het industriële verleden zich vermengen met het groen van parken en bossen. Het is een unieke kans om het landschap te zien veranderen, van een gebied dat ooit gedomineerd werd door schoorstenen en hoogovens naar een regio die zich opnieuw uitvindt als een centrum van cultuur en innovatie.

Meer dan een Tentoonstelling

“Magische Orte” in de Gasometer Oberhausen is meer dan alleen een tentoonstelling – het is een ervaring die je bijblijft. Het is een reis die je meeneemt langs de meest indrukwekkende plekken op aarde, een viering van de schoonheid en diversiteit van onze planeet, en een krachtige herinnering aan de noodzaak om deze schatten te beschermen voor toekomstige generaties.

Of je nu een liefhebber bent van natuur, cultuur, geschiedenis of architectuur, deze tentoonstelling biedt voor ieder wat wils. Het is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in de wereld om ons heen en de wonderbaarlijke plekken die onze planeet rijk is.

Dus stap binnen in de Gasometer, laat je verwonderen door de “Magische Orte”, en bereid je voor op een onvergetelijke reis door de meest betoverende plekken op aarde. Het is een ervaring die je perspectief op de wereld zal veranderen en je zal inspireren om de schoonheid om ons heen met nieuwe ogen te zien.

Klik op de links voor de foto impressie en/of het fotoalbum van mijn bezoek aan “Magische Orte” die mij op een Onvergetelijke Reis door Natuur en Cultuur in de Gasometer Oberhausen bracht.

Impressie

Foto’s

Top

Mobiele versie afsluiten