Site pictogram Jos Saris Media

Normandië | Pointe Du Hoc

Donderdag, 18 augustus 2011 | De volgende en tevens laatste bestemming van deze vakantie gaat naar Pointe du Hoc dat zo’n 10 km van Colleville-sur-Mer ligt. Pointe du Hoc is een historische locatie aan de Normandische kust van Frankrijk, beroemd vanwege zijn rol in de D-Day invasie op 6 juni 1944.

Deze strategische klif, ongeveer 30 meter hoog, werd zwaar versterkt door de Duitsers en huisvestte krachtige kanonnen die de landingsstranden van Omaha en Utah bedreigden. Het 2e Amerikaanse Ranger Bataljon, onder bevel van luitenant-kolonel James Rudder, kreeg de gevaarlijke missie om de klif te bestormen en de kanonnen uit te schakelen.

Ondanks hevige vijandelijke weerstand en moeilijk terrein, slaagden de Rangers erin de klif te beklimmen en de Duitse posities te veroveren. Ze ontdekten echter dat de kanonnen waren verplaatst en vernietigden ze kort daarna.

Vandaag de dag is Pointe du Hoc een gedenkplaats, met overblijfselen van bunkers en kraters die getuigen van de intense gevechten en de moed van de soldaten die daar vochten. Pointe Du Hoc is de laatste bestemming van mijn vakantie die mij naar veel plekken in de Bretagne en vandaag naar Normandië gebracht heeft. 

Klik op de link voor de foto impressie, het film fragment over Pointe du Hoc in de film The Longest Day en voor het fotoalbum van mijn bezoek aan Pointe Du Hoc. 

Impressie

Film

Foto

Top
Mobiele versie afsluiten